Sider frå Hardanger

På Syse gard har me for tida 3 ulike siderar:

AROMA:
Alkohol: 9%. Sukker: 20 g/l. Råstoff: Aroma-eple. Søt.
Tilsett gjær. Ung, perlande og fruktig. Preg av eple, sitrus og urter. Ein sødmefylt sider med god balanse. Duft av sitrus, urter og lett floral. God åleine som aperitiff og til lettare matrettar.

KJEDLAR:
Alkohol: 9%. Sukker: 10 g/l. Råstoff: Gravenstein-eple. Medium tørr.
Spontangjera, still sider. Tørr og frisk, god syre, preg av eple og urter, svakt bitter ettersmak med god lengde. Duft av honning og blomster. Vårt val til spekemat frå Syse Gard.

SUMAR:
Alkohol: 9%. Sukker: <3 g/l. Råstoff: Summered-eple. Tørr.
Spontangjera, still sider. Ung, saftig og lett med preg av eple. Lett bitter ettersmak. Duft av nypresset eple, sitrus og lett floral. God til feite og kraftige rettar, eller for å understreke det friske i lettare matrettar.

Comments are closed.