Portfolio Category: Fruktprodukt

Råsaft av eple

Råsaft er eplemost som ikkje er blitt pasteurisert. Denne safta er utgangspunktet for både den pasteuriserte eplemosten og sideren me lagar på garden. Om hausten kan du bestille råsaft i 5 eller 25 liter kanner for nedfrysing. Smakar like godt når du tek den oppatt. Me frys og ned litt 5L kanner til sal for å...
Read more

Plommesyltetøy

Str: 290 ml, 535ml (ulike sortar etter sesong) Plommesyltetøy lagar me av alle dei ulike plommesortane våre. Steinen i plommene vert skåre ut før plommene blir kokte sunde. Det ferdige syltetøyet vert fylt varm på glas. Dei ulike sortane kan brukast på skiva eller ilag med ost og kjeks. Dei mest vanlege sortane er:
  • Avalon - frisk...
Read more

Eplemos

Str: 290 ml, 535 ml. Sortane me brukar er Gravenstein og Aroma. Passar godt å bruke i tilslørte bondejenter, gjerne og som pålegg. Blir laga på den tradisjonelle måten der me kokar eple sunde for å få den gode konsistensen....
Read more

Dessertplommer

Str: 535 ml, 1062 ml, 1700 ml. Det ligg mykje nostalgi i denne. Me hermetiserer ulike sortar plomme; Opal, Mallard, Reeves og Avalon. Mest vanleg er dei to første. Tradisjonsdessert som kan nytast tradisjonelt med vispa krem, eventuelt litt hakka valnøter oppå, eller attåt ei kraftig sjokoladekake med litt krem eller is. Bestill...
Read more