Portfolio Category: Sidersmaking

Siderhistorie

Innerst i Hardangerfjorden er det i dag tusenvis av frukttre i blom om våren. Dei dannar grunnlaget for merkevara «Sider frå Hardanger». Det vart pressa saft av eple så tidleg som på 1700-talet. Den syrlege og tradisjonsrike sideren frå Hardanger er vorte produsert sidan 1800-talet og bygger på lange tradisjonar. I 2009 vart sider den fyrste geografisk...
Read more

Sider frå Hardanger

På Syse gard har me for tida 3 ulike siderar: AROMA: Alkohol: 9%. Sukker: 20 g/l. Råstoff: Aroma-eple. Søt. Tilsett gjær. Ung, perlande og fruktig. Preg av eple, sitrus og urter. Ein sødmefylt sider med god balanse. Duft av sitrus, urter og lett floral. God åleine som aperitiff og til lettare matrettar. KJEDLAR: Alkohol: 9%. Sukker: 10 g/l. Råstoff: Gravenstein-eple....
Read more