Mellom høge fjell med utsyn over fjorden har familien drive gard i snart seks generasjonar.

Sommarkafeen og gardsutsalet bognar av sider, eplemost, syltetøy, frukt og kjøt. Alt dyrka lokalt og foredla etter gamle tradisjonar.

So stolte og tru er me av opphav, historie og berekraft, at me er utpeika som ein av få Håndlaga bedrifter i Norge.

Velkomne til gards!

6. genrasjon
6. genrasjon

Sidersmaking

Syse Gard
Syse Gard

Liv på garden

Garden
Garden

Velkomen til gards

Høsting av eple
Høsting av eple

Hausting av eple

2000 Frukttrær og 10 ulike sortar
2000 Frukttrær og 10 ulike sortar

8000 Frukttre og 10 ulike eplesortar

Gro, 5. generasjon
Gro, 5. generasjon

Gro, 5. generasjon

Sommarkafeen er open 10 juni- 10 august for enkel matservering som spekefjøl, "Besto si eplekake" med is, eplemost, siderfjøl, sider og heimebrygga øl.

Gardsutsalet bugnar av heimelaga produkt frå garden.

Sommarkafe open. Sjå opningstider

Spekefjøl med produkt frå garden

Kom innom garden for å smake på den tradisjonelle sideren frå Hardanger! Om du vil prøve ut smaken av Hardanger so anbefalar me siderfjøl og spekefjøl.

Tradisjon sidan 1888.

Hans og Helena - Kjøpte garden i 1888, og bygde opp dei fyrste husa.

1888

Hans og Helena - Kjøpte garden i 1888, og bygde opp dei fyrste husa.

Synnøva og Johannes - Dyrka garden og la grunnlaget for gardsdrift

1910

Synnøva og Johannes - Dyrka garden og la grunnlaget for gardsdrift

Hans og Kari - Dreiv med frukt og dyr

1950

Hans og Kari - Dreiv med frukt og dyr

Erling og Synnøva - Oppgraderte løa og bygde nytt bustadhus og redskapshus, fornya frukthagen

1990

Erling og Synnøva - Oppgraderte løa og bygde nytt bustadhus og redskapshus, fornya frukthagen

Hans og Gro - Starta Syse gard i 2006 og har utvida drifta fram til i dag

2006

Hans og Gro - Starta Syse gard i 2006 og har utvida drifta fram til i dag

Erling og Sigrid - Er ein del av drifta i stort og smått

2022

Erling og Sigrid - Er ein del av drifta i stort og smått